verhaal vertellen
Monique Nieuwenhuijsen

Angelique Heijnen

29 december 2020

40 jaar in een podcast. Hoe dan?

De plannen voor het komende jaar krijgen vorm. Dat ik ga leren? Dat is zeker! Hoe dan? Ik ga een serie podcasts opnemen (en uitzenden). Zo spannend, want een nieuwe techniek voor me. Nog spannender omdat er allerlei gedachten door me heen razen. Hoe maak ik het leuk, spannend, nieuw, interessant? Of wat dacht je van: wie gaat dit nu luisteren, moet ik dit wel doen, wie zit daar op te wachten? Dat ik het ga doen, dat is zeker. Leven is tenslotte het meervoud van lef.

Mijn eerste gast is Wilbert Wijns. Lees hier mijn gesprek met hem van vorige week, zodat je alvast een inkijkje hebt waar we het over gaan hebben. Heb je een vraag aan hem of mij, laat het me weten in de comments. Dan nemen we het mee in ons gesprek!

We spreken af via zoom. Zo’n 2 uur later zeggen we tegen elkaar….en nu gaan we stoppen. We hebben 20 jaar in te halen, zo lang hebben we elkaar niet gezien. Ha, ha, je snapt, dat lukt uiteindelijk pas veel later. Ik praat dan ook met een bevlogen man. Dat was hij toen al en dat hij is nog steeds. Veel ‘oller’ is hij geworden, besluiten we aan het eind van het gesprek. Niet in zijn gezicht, wel in zijn aanpak.

We hebben het over leiderschap, over hoe je een team samenstelt, hoe diversiteit het team krachtiger maakt, over culturele verschillen en hoe hij altijd zoekt naar het gemeenschappelijke belang. Een man die ruim 40 jaar voor hetzelfde bedrijf werkt. En nog géén zin heeft om te stoppen. Een man die, geeft hij zelf aan, veel vertrouwen heeft gekregen. Authenticiteit is daarbij het sleutelwoord. Een leider die ook veel vertrouwen gaf en geeft. Dat hoor je in alle anekdotes terug. Als mens zichtbaar ontroerd zodra hij gaat vertellen over de mensen die hij heeft begeleid. Het ‘dank-voor-wat-ik-van-je-heb-kunnen-leren’ doet hem goed.

Ik heb hem inderdaad lange tijd niet gezien, maar het was als vanouds. Dat blijf ik bijzonder vinden. Dat je in verbinding door kunt gaan, waar je gebleven bent.

Dat brengt me bij de titel van deze post. In 2021, neem ik een serie podcasts op. Ik start met mensen die gedurende hun gehele leven bij één werkgever werk(t)en. Vandaar de titel ‘40 jaar in een podcast’. Het goede behouden en toch vernieuwen. Hoe doe je dat? In een interview of in een goed gesprek gaan we terug in de tijd, naar ervaringen, naar lessen uit het verleden, met anekdotes, onderweg naar het nu. Ik spreek met mensen met leidende rollen, dus met invloed op in- en uitsluiten. Wat betekent dat voor hen? Hoe geef je als leider vertrouwen? Reflecties. Wat kunnen we van hen leren en waar willen zij leren? 

Je bent al hier, leuk dat je dit leest. Ik laat je weten wanneer de podcast live is. Ben benieuwd of je nog mensen kent, waarmee ik zou kunnen spreken. Wellicht ben je het zelf wel? Let me know.

Angelique

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *