Ons verhaal

Het verhaal van Everyone-inc begint in 2020. Het jaar waarin ieders leven op z’n kop werd gezet. Zo ook dat van mij, Angelique Heijnen. Ik stopte bij mijn werkgever, ging een kinderboek schrijven, werd wees, begon aan een opleiding en ging op her-innering. De puzzelstukjes vielen beetje bij beetje op z’n plek. In- en uitsluiten. Wie mag meedoen? Wie bepaalt? Ik voelde ook hoop, verbinding en een zaadje dat tot wasdom wil komen. Everyone-inc werd geboren. Plekken creëren waar mensen zich thuis voelen, zichzelf kunnen zijn én anders mogen zijn. Waar ze met elkaar, voor elkaar en voor resultaat aan de slag gaan. Voor mij zijn dat nr ONE organisaties. Mijn missie is dan ook om zoveel mogelijk nr. ONE organisaties te creëren. En zo samen de wereld een beetje mooier maken.

Mijn persoonlijke verhaal begint in de jaren ’70. Van huis uit heb ik alle kansen gekregen. Dat besef ik steeds meer. Zo terugkijkend ben ik zelf ook altijd bezig geweest met anderen kansen geven. Dienend bezig zijn, is mijn uitgangspunt geweest als leider, als adviseur, als projectmanager. Met daarbij altijd de vraag: waar gaan we naartoe. Ik word dan ook vooral blij als er een wens is om iets van A naar B te brengen. Hoe kronkelig die weg ook is, ik houd de stip op de horizon vast. Dat zal mijn doelgerichte wel zijn. Verder ben ik altijd al gefascineerd geweest waarom mensen doen wat ze doen. Naar dat wat er onder de wateroppervlakte speelt. Hoe het irrationele, de invloeden vanuit het verleden of het cultureel bepaalde invloed heeft op onze kijk op zaken. Die invalshoeken neem ik allemaal mee in mijn werk. Zo ook mijn jarenlange kennis vanuit het HR vak. En uiteraard ook mijn ervaringen als directeur, als kwartiermaker, als expat en consultant. Aanvullend gebruik ik de inzichten uit de corporate antropologie, NLP en mijn achtergrond als meditatieleraar.

Een glimlach op een gezicht toveren, zowel bij de ander als bij mij, dat is wat ik graag doe. Als partner, vriendin, (schoon)zus, schoondochter, suikertante én als ondernemer. Als je met mij in zee gaat, zul je zien dat ik daarbij ook prikkend en schurend te werk kan gaan. Vanuit bevlogenheid. Voor het beste resultaat. Zodat ook jij met een glimlach terugdenkt aan onze samenwerking.

Monique Nieuwenhuijsen